Ondernemersverhalen pijlsweerd - oudenoord
LiveBuild, koffie uit Kameroen

Koffie en cacao met een verhaal

LiveBuild creëert lokaal ondernemerschap in Kameroen

Ondernemende idealisten: zo zou je de medewerkers van LiveBuild het beste kunnen omschrijven. Deze Utrechts/Kameroense stichting zet zich namelijk niet alleen in voor zelfstandige waterprojecten in Kameroen, maar importeert inmiddels ook de koffie en cacao die met dit water is verbouwd.

Lees meer

 
Kim de Leeuw, gemeente Utrecht

Bedrijvigheid op ooghoogte

Nieuw leven in de Kaatstraat

Het duurde even, maar de transformatie van de Kaatstraat bereikt binnenkort een eindfase. Luxe appartementen, kleinschalige dienstverlening en horeca brengen straks nieuw leven in deze straat. ‘Elke verandering zou hier al een verbetering zijn geweest, maar wij wilden de straat ook op ooghoogte tot leven brengen,’ vertelt gebiedsmanager Kim de Leeuw.

Lees meer

 
Debuut Geertje Dekkers

Debuut Geertje Dekkers

Over bollebozen en hun menselijke kant

Met haar boek ‘Waanwijze lasterbende’ geeft de Utrechtse historicus Geertje Dekkers een uniek kijkje in het ontstaan van de wetenschap, waarbij opvliegende karakters en stevige ruzies een belangrijke rol speelden. Het schrijven was haar stille wens, het promoten een lastige hobbel.

Lees meer

 
Theesommelier Eric Mahob

Ambitieuze theesommelier Eric Mahob

Thee terug op de kaart

Wie door de Nederlandse steden loopt, ziet overal hippe koffietentjes en trendy espressobars maar op het gebied van thee gebeurt er weinig. En dat is eigenlijk heel gek, want ons land heeft een rijke theegeschiedenis.
Een doorn in het oog van Eric Mahob, die met zijn onderneming Camellia Discovery thee terug wil brengen in het Nederlandse straatbeeld. Te beginnen in Utrecht.

Lees meer

 
Carebnb

Carebnb

Zorgzame plek dichtbij huis

Je kent inmiddels airbnb wel – maar er is nu ook ‘carebnb’: een logeeradres bedoeld voor mensen die even niet zelfstandig thuis kunnen zijn en lichte zorg nodig hebben, bijvoorbeeld na een operatie of in een situatie waarin een mantelzorger even niet beschikbaar is.

Lees meer

 
Ondernemersverhalen Utrechtse Zaken

Website ondernemers Pijlsweerd

Utrechtse Zaken nu ook online

Met dank aan het Ondernemersfonds Utrecht is ook deze wens werkelijkheid geworden: met trots en enthousiasme presenteren we vanaf nu Utrechtse Zaken ook online. Met het mooiste uit het magazine plus steeds weer nieuwe verhalen over dit buurtje vol bedrijvigheid. Utrechtse Zaken: altijd in de buurt!

Lees meer

 
Evan van Manen

Eva van Manen

Eva laat Ondiepse jongeren zingen

Muzikant en producer Eva van Manen (28) laat komend voorjaar jongeren uit Ondiep hun eigen liedjes ten gehore brengen. Zodat ze elkaar écht leren kennen.

Lees meer

 
Gesprekken over ouderschap bij beLeef! Cafë

beLEEF! Café

Gesprekken over ouderschap én goede koffie

Iedere laatste donderdag van de maand vindt bij Meneer Peer het beLEEF! Café over ouderschap en opvoeding plaats. Kindercoach en initiatiefneemster Judy Setz vertelt meer over dit laagdrempelige wijkinitiatief.

Lees meer

 
Fietskoeriers utrecht

De Fietskoerier Utrecht

Transport met een glimlach

Vanaf zijn vierde ging hij al op fietsvakantie. ’Eerst in de bolderkar, later op mijn eigen fietsje.’

Lees meer

 
Geschiedenis de Weerd

Geschiedenis de Weerd

De vrije jongens van de Weerd

Terwijl Utrecht in de late Middeleeuwen een serieuze handelsstad wordt, ontstaat aan de noordkant een nederzetting van industriëlen die hun eigen regels maken. Tot ergernis van het stadsbestuur.

Lees meer

 
Alan Grommers

Ondernemersfonds Utrecht

Samen de buurt nog leuker maken

Meer groen in Oudenoord en Pijlsweerd? Of een leuke netwerkborrel? Het Ondernemersfonds Utrecht kan het mogelijk maken. Met fondsmanager Alan Grommers maken we een wandeling door de wijk en staan we stil bij de kansen die de wijk biedt, en wat er nog beter kan.

Lees meer

 
Pascal Bier en Arno de Jong

Paar Photography

Beeldbepalend duo

Pijlsweerd tintelt van de creativiteit. Neem nou Pascal Bier en Arno de Jong uit de Otterstraat. Samen runnen ze een ‘full service bureau voor visuele communicatie’: PAAR, een samensmelting van de eerste lettergrepen van hun voornamen. En niet alleen dat, ook buiten werktijd vormen de twee een paar.

Lees meer

 
pontverbinding

Luuc Visch

Dromen van een pontje over de singel

Op een mooie zomerdag ligt een prachtig pontje aan de singelkade, ter hoogte van de Amsterdamsestraatweg, klaar voor vertrek. Een handvol mijmerende buurtbewoners en nieuwsgierige toeristen wandelt deze ‘overhaal’ op.

Lees meer

 
MVO Nederland

MVO Nederland

Bewust ondernemen

Elke ondernemer, groot of klein, kan iets doen om de verspilling van grondstoffen terug te dringen, bijvoorbeeld herbruikbare kantoormeubelen of een eerlijke telefoon aanschaffen. Of zelf nieuwe circulaire businessmodellen ontwikkelen. De circulaire economie biedt volop kansen, aldus Michel Schuurman van MVO Nederland.

Lees meer

 
Speeltuinmakers

Speeltuinmakers

Speelruimte van de toekomst

Met de 480 woningen van Zijdebalen in aanbouw, wint het groen van het Noordse Park en de aangrenzende speeltuin aan betekenis. Maar hoe krijgen we de buurt meer naar buiten in hun vrije tijd? Speeltuinmakers Saskia Ottenhoff en Marijke Orthel zochten het uit.

Lees meer

 
Huis voor theatertalent en meer

Het huis

Huis voor theatertalent en meer

‘Your dreams merge here’. De neonletters op de voorgevel van het oude schoolgebouw aan de Boorstraat maken je nieuwsgierig. In Het Huis Utrecht smelten veel dromen samen: van theatermakers, creatieve professionals én buurtbewoners.

Lees meer

 
Jesper Mur

Jesper Mur

Eigen baas in bouwadvies

Jesper Mur  (27) heeft een bouwkundig adviesbureau dat zich voornamelijk richt op particuliere huizenbezitters. Je kunt bij Jesper terecht voor bouwkundige vragen, verbouwplannen en keuringen.

Lees meer

 
Rose & Vanilla

Café - bakker

Rose & vanilla: glutenvrij genieten

Aan de kruising van de Amsterdamsestraatweg met de Weerdsingel zit rose&vanilla. Vanaf deze locatie levert Daphne Giesberger wekelijks 2.400 cakejes en 50 taarten aan winkels door het hele land.

Lees meer

 
Bottles & Booze

Slijterij Bottles & Booze

Proef de sfeer, beleef de smaak

Naast de Albert Heijn op de Oudenoord zit sinds vorig jaar een opvallende verschijning. Stap onder de grote verlichtte letters het pand binnen en je komt in een sfeervolle winkel voor de beste wijnen, whisky’s, bieren en andere dranken.

Lees meer

 
Ingrid Maaijwee

Ingrid Maaijwee

Fascinatie voor restauratie

Ingrid Maaijwee (36) heeft als restauratiearchitect en bouwhistoricus een grote voorliefde voor oude gebouwen. Ze wordt niet blij van het werken in een nieuw kantoorgebouw op een industrieterrein. Gelukkig zit ze goed op de Klompenfabriek, waar het wel lijkt alsof de klandizie haar komt aanwaaien.

Lees meer

 
O-Café

Weerdsingel WZ 8

O-Café: barista met een verhaal

Op de hoek van de Weerdsingel WZ en de Amsterdamsestraatweg vind je O-café, met een pleintje voor de deur en een gezellig terras met uitzicht over het water van de nieuwe Weerdsingel.

Lees meer

 
Diamantweg Boeddhisme Utrecht

Diamantweg Boeddhisme Utrecht

Meer uit het leven halen

Hans Brouwer (47) is geen standaard ondernemer. Als een van de initiatiefnemers van Diamantweg Boeddhisme Utrecht is hij nauwelijks met financiën bezig. Laat staan met de winst. ‘Abonnementen, strippenkaarten, lidmaatschappen: daar doen we niet aan. Iedereen is welkom tijdens de meditaties en betaalt contributie naar draagkracht.’

Lees meer

 
Feike te Wal

EKKO VRIJWILLIGERS

Eerst achter de bar, nu op de loonlijst

Feike ter Wal (27) begon ooit als vrijwilliger achter de bar bij EKKO en heeft inmiddels een betaalde baan als vrijwilligerscoördinator. Een traject dat niet uitzonderlijk is bij het podium voor concert en dance aan de Bemuurde Weerd.

Lees meer

 
Thijs Kremers

De tassen van Thijs Kremers

Ontwerper onder de schoorsteen

Gewapend met naaimachine en strijkijzer is Thijs Kremers (27) dagelijks op De Klompenfabriek te vinden. Daar zet hij nu nog zijn eigen tassen in elkaar, maar door het internationale succes hoopt hij in een paar jaar uit te groeien tot een grote ontwerpstudio.

Lees meer

 
Bernard de Ronde

uwmarktspecialist.nl

Webdeveloper met marktkennis

Bernard de Ronde (25) is niet zomaar webdeveloper. Hij is ook een fanatiek fan van markten en lanceerde daarom uwmarktspecialist.nl.

Lees meer

 
Beeld titel overzicht

Customer Journey

Inspelen op de emoties van je klanten

Uitgebreid psychologisch onderzoek wijst uit dat we op basis van emotie en intuïtie keuzes maken. Pas daarna rationaliseren we onze keuze en zo krijgen we een goed gevoel. Dit proces is al enige decennia bekend en wordt nu omarmd door marketeers en bedrijfsdeskundigen. Een van hun fraaiste methodes heet Customer Journey of Klantreis. 

Lees meer

 
De Klompenfabriek

Samenwerken Pijlsweerd

Een Klompenfabriek vol talenten

Aan de Weerdsingel Westzijde vind je een van de meest markante bedrijfsverzamelgebouwen van de stad: De Klompenfabriek. Ooit, begin vorige eeuw, zat in het pand een heuse klompenhandel.

Lees meer

 
Cityspa Servaas

Cityspa Servaas

Weldaad in het hart van Oudenoord

Achter de deuren van Servaas - Hair, Beauty, Cityspa – bevindt zich een wereld van ontspanning en verzorging. Het rumoer van de drukke Oudenoord en de drilboren van de Zijdebalen maken plaats voor rijke geuren, relaxte muziek en “de lekkerste koffie van Utrecht”.

Lees meer

 
Marlies Timmermans

EKKO

Doorbraakpodium en innovator

In poppodium EKKO krijgen vele talenten de ruimte om zich te ontwikkelen. Niet alleen aanstormende (inter)nationale acts, ook regionaal talent en interessante danceconcepten krijgen de kans om door te groeien naar de grotere podia.

Lees meer

 
The Good Food Kitchen

Catering Pijlsweerd

The Good Food Kitchen: kraakverse vega

Lekker biologisch, vegetarisch of veganistisch eten, waar je maar wilt. Bijvoorbeeld vanuit jouw eigen keuken bereid of vers bezorgd aan huis of op kantoor.

Lees meer

 
Gerrit Jan Heerschop

Eigentijds ondernemen

De ondernemer en zijn social media

Wist je het al? Dankzij internet ben je de uitgever van jouw hoogsteigen superleuke bedrijfsinformatie.

Lees meer

 
Losjes Massage

Losjes Massage

De kneepjes van het vak

Toe aan ontspanning? Of op zoek naar een massage die je klachten kan verminderen? Aan de Bemuurde Weerd, vlakbij de Weerdsluis, vind je Losjes massage Utrecht.

Lees meer

 
Elisabetta Lazarro

HKU

Lector zoekt creatief Utrechts talent

De Italiaanse Elisabetta Lazzaro is sinds eind 2015 lector creatieve economie aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU). Uit haar onderzoek blijkt dat netwerken essentieel zijn voor creatieve ondernemers. Zelf staat Lazzaro ook te popelen om in contact te komen met Utrechtse talenten.

Lees meer

 
JINC Handwerken

JINC

Lokale bedrijven helpen jongeren met beroepskeuze

Aan de rand van Pijlsweerd, aan de Westerdijk, is JINC Utrecht gevestigd. Een netwerkorganisatie die jongeren uit de wijken Kanaleneiland, Overvecht, Zuilen en Ondiep samen met lokale bedrijven op weg helpt op de arbeidsmarkt.

Lees meer

 
Joost van Vredendaal

Ontwerper Joost van Vredendaal

Ruimte voor ontwikkeling

Grafisch ontwerper Joost van Vredendaal (27) maakt identiteiten voor print, online en digitale producties, maar ook tatoeages en gouden juwelen. Zijn werkwijze: niet alles vastleggen, maar ruimte behouden om een concept of product zich te laten ontwikkelen. Dat kan je uiteindelijk meer opleveren.

Lees meer

 
Geschiedenis Oudenoord

Geschiedenis Oudenoord

Spionage aan de vecht

Al sinds de middeleeuwen is het huidige Pijlsweerd aantrekkelijk voor bedrijven. Een van de ondernemingen was zo innovatief dat een spion van de Russische tsaar er kwam speuren naar geheimen.

Lees meer

 
Bewoner op kantoor

Levensverhalen

Import Utrechter

Tim de Hullu is journalist en biograaf. Op zijn werkplek in Het Huis schrijft hij
levensverhalen, werkt hij interviews uit en geeft hij workshops. ‘Als je inspiratie zoekt, wil je toch niet in een saai kantoorpand zitten?’

Lees meer

 
CycleWorks

CycleWorks

The coolest bikeshop in Utrecht

Bij CycleWorks Utrecht, ‘the coolest bikeshop in Utrecht’, kun je terecht voor reparatie en onderhoud van stoere fietsen zoals racefietsen, mtb’s, fixies en hybrides. Je vindt er tweewielers van de betere merken, zoals Surly, Kona en Genesis.

Lees meer

 
Jessie & Reza tapijt

ONLINE TAPIJTGALERIE

Jessie & Reza: thuis in tapijten

Een kleurrijk Perzisch tapijt fleurt elk interieur op. Of kies je juist voor een klassiek sereen tapijt? Vanuit de Bemuurde Weerd runnen Jessie & Reza hun online galerie voor Perzische tapijten.

Lees meer

 
Fit for Free

Fitness Oudenoord

Fit for Free: sportschool in shape

Zin in een krachttraining of toe aan lekker bewegen? Sinds 2013 kun je op de Westerdijk terecht bij sportschool Fit for Free.

Lees meer

 
Noordse Park

NOORDSE PARK

Spelen en ontmoeten in groene stadsoase

In het speeltuingebouw zetten tante Ollie en haar zus Dini hapjes op tafel. Beiden zijn al jaren vrijwilliger bij speeltuin Noordse Park. De speeltuin en het park bieden de buurt volop mogelijkheden om er samen invulling aan te geven.

Lees meer

 
DressMe Clothing

DressMe Cloting

Dicht bij de klant

Twee ondernemende scholieren, Arjan en Martijn Dresmé, hebben tien jaar geleden DressMe Clothing opgericht vanuit hun zolderkamer. Dat is nu uitgegroeid tot een onderneming met twee vestigingen; in Nijmegen en Utrecht. Dressme Clothing levert bedrukte kleding aan met name studenten- en sportverenigingen.

Lees meer

 
Emiel Elgersma

Persoonlijke verhalen

Emiel Elgersma vertelt ’t met video

Emiel Elgersma (32) maakt videoverhalen voor maatschappelijke organisaties. Met zijn werk wil hij verhalen vertellen die er toe doen en die mensen raken. ‘Ik wil de veerkracht van mensen laten zien.’

Lees meer

 
Vind ons op Twitter
Vind ons op Facebook

Bekijk de laatste editie van het magazine Utrechtse Zaken

 
Je vindt Utrechtse Zaken niet alleen online, maar ook als magazine. Blader door de laatste editie, met onder meer Alan Grommers van het Ondernemersfonds Utrecht, die nieuwe kansen ziet voor Pijlsweerd - Oudenoord...

Blader er doorheen

Jaargang 01 nummer 02 - winter 2017/2018
Utrechtse Zaken is tot stand gekomen met financiële ondersteuning van het Ondernemersfonds Utrecht