Ondernemersverhalen pijlsweerd - oudenoord
Carebnb

Carebnb

Zorgzame plek dichtbij huis

Je kent inmiddels airbnb wel – maar er is nu ook ‘carebnb’: een logeeradres bedoeld voor mensen die even niet zelfstandig thuis kunnen zijn en lichte zorg nodig hebben, bijvoorbeeld na een operatie of in een situatie waarin een mantelzorger even niet beschikbaar is.

Lees meer

 
Ondernemersverhalen Utrechtse Zaken

Website ondernemers Pijlsweerd

Utrechtse Zaken nu ook online

Met dank aan het Ondernemersfonds Utrecht is ook deze wens werkelijkheid geworden: met trots en enthousiasme presenteren we vanaf nu Utrechtse Zaken ook online. Met het mooiste uit het magazine plus steeds weer nieuwe verhalen over dit buurtje vol bedrijvigheid. Utrechtse Zaken: altijd in de buurt!

Lees meer

 
pontverbinding

Luuc Visch

Dromen van een pontje over de singel

Op een mooie zomerdag ligt een prachtig pontje aan de singelkade, ter hoogte van de Amsterdamsestraatweg, klaar voor vertrek. Een handvol mijmerende buurtbewoners en nieuwsgierige toeristen wandelt deze ‘overhaal’ op.

Lees meer

 
Diamantweg Boeddhisme Utrecht

Diamantweg Boeddhisme Utrecht

Meer uit het leven halen

Hans Brouwer (47) is geen standaard ondernemer. Als een van de initiatiefnemers van Diamantweg Boeddhisme Utrecht is hij nauwelijks met financiën bezig. Laat staan met de winst. ‘Abonnementen, strippenkaarten, lidmaatschappen: daar doen we niet aan. Iedereen is welkom tijdens de meditaties en betaalt contributie naar draagkracht.’

Lees meer

 
Thijs Kremers

De tassen van Thijs Kremers

Ontwerper onder de schoorsteen

Gewapend met naaimachine en strijkijzer is Thijs Kremers (27) dagelijks op De Klompenfabriek te vinden. Daar zet hij nu nog zijn eigen tassen in elkaar, maar door het internationale succes hoopt hij in een paar jaar uit te groeien tot een grote ontwerpstudio.

Lees meer

 
De Klompenfabriek

Samenwerken Pijlsweerd

Een Klompenfabriek vol talenten

Aan de Weerdsingel Westzijde vind je een van de meest markante bedrijfsverzamelgebouwen van de stad: De Klompenfabriek. Ooit, begin vorige eeuw, zat in het pand een heuse klompenhandel.

Lees meer

 
Gerrit Jan Heerschop

Eigentijds ondernemen

De ondernemer en zijn social media

Wist je het al? Dankzij internet ben je de uitgever van jouw hoogsteigen superleuke bedrijfsinformatie.

Lees meer

 
Vind ons op Twitter
Vind ons op Facebook

Bekijk de laatste editie van het magazine Utrechtse Zaken

 
Je vindt Utrechtse Zaken niet alleen online, maar ook als magazine. Blader door de laatste editie, met onder meer Alan Grommers van het Ondernemersfonds Utrecht, die nieuwe kansen ziet voor Pijlsweerd - Oudenoord...

Blader er doorheen

Jaargang 01 nummer 02 - winter 2017/2018
Utrechtse Zaken is tot stand gekomen met financiƫle ondersteuning van het Ondernemersfonds Utrecht