Ondernemersverhalen pijlsweerd - oudenoord
Cabaretière Janneke Jager

Cabaretière Janneke Jager

Dromen van Carré, juist in crisistijd

Ze zou in een supermarkt kunnen gaan werken, honden kunnen uitlaten. Aan zulke gedachten geeft Janneke Jager niet toe. ‘Dan verkoop ik mijn ziel aan de duivel.’ De cabaretière schrijft, dicht, maakt muziek, werkt aan een kerstvoorstelling en wandelt zich een ongeluk. Het verlangen naar het podium begint ondraaglijk te worden, maar haar meisjesdroom blijft levend: ooit in Carré staan. 

Lees meer

 

Utrechtse podia worstelen met corona

‘Een moeilijke, maar ook leerzame periode’

Het coronavirus heeft twee bruisende cultuurinstellingen net buiten de binnenstad bijna lamgelegd: Het Huis Utrecht (Boorstraat) en poppodium Ekko (Bemuurde Weerd Westzijde). Niets is nog vanzelfsprekend voor directeuren Cobie de Vos en Marlies Timmermans. ‘De creativiteit kan niet stralen.’

Lees meer

 
Meneer Monster

Cultuur als goede buur

Culturele sector kleurt Pijlsweerd

De mooiste muurschilderingen, de stad als podium en theater on tour: het veelzijdige culturele aanbod maakt van Pijlsweerd een aantrekkelijke buurt om in te wonen én te ondernemen. Utrechtse Zaken spreekt met initiatiefnemers, polst de podia en houdt je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de culturele sector.

Lees meer

 
Noordse Park Utrecht camping

Buurtcamping Noordse Park

Barometer van het buurtgevoel

Werk maken van gezelligheid. Gewoon met de mensen uit je buurt. Drie jonge campingbeheerders zijn druk in de weer met de voorbereiding van Buurtcamping Noordse Park. Energiek trekken ze langs straten, buurthuizen en winkels. Telkens groeit de groep buurtgenoten die kleur geven aan de leukste minivakantie vlakbij huis.

Lees meer

 
Evan van Manen

Eva van Manen

Eva laat Ondiepse jongeren zingen

Muzikant en producer Eva van Manen (28) laat komend voorjaar jongeren uit Ondiep hun eigen liedjes ten gehore brengen. Zodat ze elkaar écht leren kennen.

Lees meer

 
Huis voor theatertalent en meer

Het huis

Huis voor theatertalent en meer

‘Your dreams merge here’. De neonletters op de voorgevel van het oude schoolgebouw aan de Boorstraat maken je nieuwsgierig. In Het Huis Utrecht smelten veel dromen samen: van theatermakers, creatieve professionals én buurtbewoners.

Lees meer

 
Marlies Timmermans

EKKO

Doorbraakpodium en innovator

In poppodium EKKO krijgen vele talenten de ruimte om zich te ontwikkelen. Niet alleen aanstormende (inter)nationale acts, ook regionaal talent en interessante danceconcepten krijgen de kans om door te groeien naar de grotere podia.

Lees meer

 
Vind ons op Twitter
Vind ons op Facebook

Bekijk deze speciale editie van het magazine Utrechtse Zaken

Je vindt Utrechtse Zaken niet alleen online, maar ook als magazine. Blader door deze speciale editie, vol met lekkere restaurants uit de buurt!

Blader er doorheen

Nummer 05 | Summer In The City
Utrechtse Zaken is tot stand gekomen met financiële ondersteuning van het Ondernemersfonds Utrecht