Ondernemersverhalen pijlsweerd - oudenoord
Kim de Leeuw, gemeente Utrecht

Bedrijvigheid op ooghoogte

Nieuw leven in de Kaatstraat

Het duurde even, maar de transformatie van de Kaatstraat bereikt binnenkort een eindfase. Luxe appartementen, kleinschalige dienstverlening en horeca brengen straks nieuw leven in deze straat. ‘Elke verandering zou hier al een verbetering zijn geweest, maar wij wilden de straat ook op ooghoogte tot leven brengen,’ vertelt gebiedsmanager Kim de Leeuw.

Lees meer

 
Alan Grommers

Ondernemersfonds Utrecht

Samen de buurt nog leuker maken

Meer groen in Oudenoord en Pijlsweerd? Of een leuke netwerkborrel? Het Ondernemersfonds Utrecht kan het mogelijk maken. Met fondsmanager Alan Grommers maken we een wandeling door de wijk en staan we stil bij de kansen die de wijk biedt, en wat er nog beter kan.

Lees meer

 
MVO Nederland

MVO Nederland

Bewust ondernemen

Elke ondernemer, groot of klein, kan iets doen om de verspilling van grondstoffen terug te dringen, bijvoorbeeld herbruikbare kantoormeubelen of een eerlijke telefoon aanschaffen. Of zelf nieuwe circulaire businessmodellen ontwikkelen. De circulaire economie biedt volop kansen, aldus Michel Schuurman van MVO Nederland.

Lees meer

 
Feike te Wal

EKKO VRIJWILLIGERS

Eerst achter de bar, nu op de loonlijst

Feike ter Wal (27) begon ooit als vrijwilliger achter de bar bij EKKO en heeft inmiddels een betaalde baan als vrijwilligerscoördinator. Een traject dat niet uitzonderlijk is bij het podium voor concert en dance aan de Bemuurde Weerd.

Lees meer

 
Beeld titel overzicht

Customer Journey

Inspelen op de emoties van je klanten

Uitgebreid psychologisch onderzoek wijst uit dat we op basis van emotie en intuïtie keuzes maken. Pas daarna rationaliseren we onze keuze en zo krijgen we een goed gevoel. Dit proces is al enige decennia bekend en wordt nu omarmd door marketeers en bedrijfsdeskundigen. Een van hun fraaiste methodes heet Customer Journey of Klantreis. 

Lees meer

 
JINC Handwerken

JINC

Lokale bedrijven helpen jongeren met beroepskeuze

Aan de rand van Pijlsweerd, aan de Westerdijk, is JINC Utrecht gevestigd. Een netwerkorganisatie die jongeren uit de wijken Kanaleneiland, Overvecht, Zuilen en Ondiep samen met lokale bedrijven op weg helpt op de arbeidsmarkt.

Lees meer

 
Noordse Park

NOORDSE PARK

Spelen en ontmoeten in groene stadsoase

In het speeltuingebouw zetten tante Ollie en haar zus Dini hapjes op tafel. Beiden zijn al jaren vrijwilliger bij speeltuin Noordse Park. De speeltuin en het park bieden de buurt volop mogelijkheden om er samen invulling aan te geven.

Lees meer

 
Vind ons op Twitter
Vind ons op Facebook

Bekijk de laatste editie van het magazine Utrechtse Zaken

 
Je vindt Utrechtse Zaken niet alleen online, maar ook als magazine. Blader door de laatste editie, met onder meer Alan Grommers van het Ondernemersfonds Utrecht, die nieuwe kansen ziet voor Pijlsweerd - Oudenoord...

Blader er doorheen

Jaargang 01 nummer 02 - winter 2017/2018
Utrechtse Zaken is tot stand gekomen met financiƫle ondersteuning van het Ondernemersfonds Utrecht