Ondernemersverhalen pijlsweerd - oudenoord
Stadskraan Utrecht

Ambachtsschool

Samen bouwen aan een oude stadskraan

De middeleeuwse stadskraan die ooit aan de werf bij het stadhuis stond keert terug aan de Weerdsingel, pal naast de Monicabrug. Het houten bouwwerk wordt momenteel op traditionele wijze herbouwd. Door leerlingen van de Ambachtsschool Vreeswijk in Nieuwegein.

Lees meer

 
HKU Utrecht

Pijlsweerd in gesprek

Op zoek naar bindmiddelen voor de buurt

Wat houdt een buurt bij elkaar? Hoe krijg je meer (ver)binding tussen bewoners? En tussen bewoners en ondernemers? Het zijn geen makkelijke, maar wel belangrijke vragen: de goede antwoorden kunnen het leven en werken in een buurt een stuk aangenamer maken. Om die reden is in Pijlsweerd een zoektocht gestart naar de ‘identiteit’ van de buurt.

Lees meer

 
Steven Delva

WISSELSPOOR OMARMT INDUSTRIEEL VERLEDEN

’Stoer stukkie stad’ aan het spoor

Zo’n 9 ha voormalig bedrijventerrein van de NS in de Spoorzone aan de Tweede Daalsedijk wordt de komende jaren omgetoverd tot de nieuwe stadsbuurt Wisselspoor, een gebied voor wonen, creatieve bedrijvigheid en horeca. Kleinschalig en met behoud van industrieel erfgoed, zoals oude loodsen en delen van wissels en sporen. Utrechtse Zaken sprak met ontwerper Steven Delva over dit ‘stoere stukkie stad’ in wording.

Lees meer

 
LOU Karibu

GOEDE KOFFIE, STERKE WIFI

WARM WELKOM VOOR KANTOORLOZE ZZP’ER

Ben je op zoek naar een werkplek buiten de deur? Dan ben je beslist niet de enige. Gelukkig zijn er steeds meer bedrijven en instellingen die hun deur openzetten voor de ‘kantoorloze zelfstandige’. Van flexplekken tot je eigen vaste werkplek. Ook in de Utrechtse buurt Pijlsweerd-Oudenoord zijn er prima plekken waar je als zzp’er je laptop kan openklappen.

Lees meer

 

Lucrative Dumpster Dives

HKU-studente creëert platform voor hergebruik

Aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU) krijgt duurzaamheid steeds meer aandacht. Mede door de inzet van studente Angelina Kumar, die de Lucrative Dumpster Dives bedacht. Met het hergebruik van materialen helpt zij niet alleen de planeet, maar ook haar mede-studenten, die vaak over niet veel geld beschikken.

Lees meer

 
Amsterdamsestraatweg

Shoppen als belevenis

Een winkelstraat met duizend gezichten

Een lastige straat. Een heerlijke straat. Een straat met duizend gezichten. Met een Napoleontische geschiedenis. Met meer dan veertig verschillende culturen. Met ondernemingen die daar een afspiegeling van zijn. En met een ondernemersvereniging die graag een verbindende rol wil spelen in een ingewikkeld krachtenveld. Kortom: de Amsterdamsestraatweg. ‘Je kan de hele wereld hier vinden’, zegt voorzitter Arvid Dam.

Lees meer

 
Kim de Leeuw, gemeente Utrecht

Bedrijvigheid op ooghoogte

Nieuw leven in de Kaatstraat

Het duurde even, maar de transformatie van de Kaatstraat bereikt binnenkort een eindfase. Luxe appartementen, kleinschalige dienstverlening en horeca brengen straks nieuw leven in deze straat. ‘Elke verandering zou hier al een verbetering zijn geweest, maar wij wilden de straat ook op ooghoogte tot leven brengen,’ vertelt gebiedsmanager Kim de Leeuw.

Lees meer

 
Alan Grommers

Ondernemersfonds Utrecht

Samen de buurt nog leuker maken

Meer groen in Oudenoord en Pijlsweerd? Of een leuke netwerkborrel? Het Ondernemersfonds Utrecht kan het mogelijk maken. Met fondsmanager Alan Grommers maken we een wandeling door de wijk en staan we stil bij de kansen die de wijk biedt, en wat er nog beter kan.

Lees meer

 
MVO Nederland

MVO Nederland

Bewust ondernemen

Elke ondernemer, groot of klein, kan iets doen om de verspilling van grondstoffen terug te dringen, bijvoorbeeld herbruikbare kantoormeubelen of een eerlijke telefoon aanschaffen. Of zelf nieuwe circulaire businessmodellen ontwikkelen. De circulaire economie biedt volop kansen, aldus Michel Schuurman van MVO Nederland.

Lees meer

 
Feike te Wal

EKKO VRIJWILLIGERS

Eerst achter de bar, nu op de loonlijst

Feike ter Wal (27) begon ooit als vrijwilliger achter de bar bij EKKO en heeft inmiddels een betaalde baan als vrijwilligerscoördinator. Een traject dat niet uitzonderlijk is bij het podium voor concert en dance aan de Bemuurde Weerd.

Lees meer

 
Beeld titel overzicht

Customer Journey

Inspelen op de emoties van je klanten

Uitgebreid psychologisch onderzoek wijst uit dat we op basis van emotie en intuïtie keuzes maken. Pas daarna rationaliseren we onze keuze en zo krijgen we een goed gevoel. Dit proces is al enige decennia bekend en wordt nu omarmd door marketeers en bedrijfsdeskundigen. Een van hun fraaiste methodes heet Customer Journey of Klantreis. 

Lees meer

 
JINC Handwerken

JINC

Lokale bedrijven helpen jongeren met beroepskeuze

Aan de rand van Pijlsweerd, aan de Westerdijk, is JINC Utrecht gevestigd. Een netwerkorganisatie die jongeren uit de wijken Kanaleneiland, Overvecht, Zuilen en Ondiep samen met lokale bedrijven op weg helpt op de arbeidsmarkt.

Lees meer

 
Noordse Park

NOORDSE PARK

Spelen en ontmoeten in groene stadsoase

In het speeltuingebouw zetten tante Ollie en haar zus Dini hapjes op tafel. Beiden zijn al jaren vrijwilliger bij speeltuin Noordse Park. De speeltuin en het park bieden de buurt volop mogelijkheden om er samen invulling aan te geven.

Lees meer

 
Vind ons op Twitter
Vind ons op Facebook

Bekijk deze speciale editie van het magazine Utrechtse Zaken

Je vindt Utrechtse Zaken niet alleen online, maar ook als magazine. Blader door deze speciale editie, vol met lekkere restaurants uit de buurt!

Blader er doorheen

Nummer 05 | Summer In The City
Utrechtse Zaken is tot stand gekomen met financiƫle ondersteuning van het Ondernemersfonds Utrecht