Ondernemersverhalen pijlsweerd - oudenoord
Support your locals utrecht

Pijlsweerd-Oudenoord

Summer In The City

We mogen weer op pad en hoe fijn is dat! Wij vroegen ons af wat er deze zomer zoal te doen is in de stad. Met zo kort dag om iets te organiseren, waren onze verwachtingen niet al te hoog gespannen. Maar wat is het mooi om te zien dat er al zo veel is bedacht en georganiseerd. Wat hebben we daar weer zin in met zijn allen!

Lees meer

 

Café Wout

Niet alleen voor LOU Oudenoord, maar voor de hele buurt

In tijdelijke creatieve broedplaats LOU aan de Oudenoord huist sinds begin dit jaar café Wout. Inmiddels een paar maanden open voor afhaal, maar vanaf 14 mei gaat het eindelijk écht gebeuren: het terras gaat open. ‘Niet alleen voor de huurders en gebruikers van het gebouw, we willen er zijn voor de hele buurt’, aldus uitbater en chefkok Naresh Ramdjas.

Lees meer

 
Dagger Coffee Lubro

Dagger Coffee

Vijf minuutjes op vakantie

Eén van de beste koffiemakers van Nederland is neergestreken op een van de mooiste plekjes in Pijlsweerd. Dagmar Geerlings opende begin januari – ondanks corona – een tweede vestiging van Dagger Coffee in het voormalige brugwachtershuisje aan de Zijdebalenstraat. Een typisch gevalletje van liefde op het eerste gezicht.

Lees meer

 
Jerry Tieben

Utrechtse ondernemer groeit snel

Leren doe je online

Coaches en trainers hebben hun offline praktijkruimte moeten inruilen voor online videogesprekken met klanten. Met een online trainingsplatform kun je grotere groepen bedienen én persoonlijke aandacht bieden. De Utrechtse ondernemer Jerry Tieben bouwde zelf zo’n trainingsplatform en zag zijn klantenbestand vorig jaar verdriedubbelen.

Lees meer

 
Support your locals utrecht

Lekker eten om de hoek

Support Your Locals

De coronacrisis duurt nu al meer dan 9 maanden. En vooral voor de horeca zijn het zware tijden. De restaurants moeten gesloten blijven en dat zal ook nog even duren. Toch komt bij menigeen het ondernemerschap naar boven en ontstaan er allerlei initiatieven om de lekkerste gerechten toch aan de man te brengen.

Lees meer

 

Lessen van de lockdown

Buitensportschool trekt ook binnen veel bekijks

Bewegen is voor sportschoolhouders business. Maar wat als je van de ene op de andere dag je activiteiten moet staken? De drastische maatregelen na de uitbraak van het coronavirus hakten er bij veel ondernemers in. Ook bij Ankelien Barkman, oprichter van de Utrechtse buitensportschool Sporten Voor je Deur. Ze ‘schrok zich rot’ toen het kabinet op 15 maart bekend maakte dat ook zij moest stoppen. Maar nog geen twee minuten later bedacht ze dat ze online verder ging. En met succes.

Lees meer

 

Ddadi eten en drinken

Zijdebalen omarmt nieuw restaurant in coronatijd

Na maanden van keihard werken vierde horeca-onderneemster Hanan Alhaddadi de opening van haar paviljoen in het hart van Zijdebalen. Maar haar café-restaurant was nog maar net aan het opstarten toen de corona-crisis toesloeg. De deur moest dicht. Dramatisch? Hanan vertelt hoe de lockdown en haar thuiswerkende buurtgenoten haar juist brachten waar zij zo graag naar toe wilde: haar paviljoen werd al snel de ‘huiskamer van de buurt.’

Lees meer

 

Bruikleners blij met verlenging

Ondernemerschap ontdekken in LOU

Voor zo’n honderd ondernemers die in het Concordiagebouw aan de Oudenoord werken, kan het jaar 2020 nu al niet meer stuk. Kwartiermakers Emilie Kröner en Bart van Heesch van Leegstandsoplossers Utrecht (LOU) vertellen waarom.

Lees meer

 

Een wereld te winnen

Groene stroom brengt licht in Afrika

Vanachter zijn bureau in Utrecht lijkt Afrika misschien heel ver weg, maar de lijnen zijn nog steeds kort: sociaal ondernemer en consultant Pim van der Burgh voelt ook na zijn terugkeer in Nederland de positieve energie van zijn werk voor PEG Africa, een bedrijf dat in West-Afrika slimme ‘solar home systems’ levert aan mensen die zo voor het eerst van hun leven over stroom beschikken. En nog meteen groen ook.

Lees meer

 
Indiase keuken Utrecht

Krishna Vilas opent deuren

Indiase kookkunsten aan de Kaatstraat

Een Mysore masala dosa of een bhindi do payaz? Aan de Utrechtse Kaatstraat kan je vanaf nu proeven van authentieke gerechten uit met name de Zuid-Indiase keuken, maar ook Noord-Indiase curries en andere Oosterse gerechten kleuren de kaart van het nieuwe vegetarische restaurant Krishna Vilas. 

Lees meer

 
[Reflex training]

KAATSTRAAT IN BEWEGING

Utrecht heeft eigen sportboulevard

De Utrechtse Kaatstraat is volop in beweging. Ook letterlijk, want als je inmiddels érgens stevig kan sporten is het wel in dit stukje van de buurt Pijlsweerd. Met FIG, Reflex Training, de bbb health boutique, Rocycle en Fit for Free om de hoek heeft de Kaatstraat zich in rap tempo ontwikkeld tot dé sportboulevard van Utrecht.

Lees meer

 

BEWUSTE KEUZES BIJ AH OUDENOORD

KLEINSTE ALBERT HEIJN GROOTS IN GEMAK

Gemakkelijk, gezond, duurzaam en meer dan genoeg voor de dagelijkse kost: met 700 vierkante meter is het dan wel de kleinste Albert Heijn van de provincie Utrecht, maar het aanbod van de super aan de Oudenoord sluit naadloos aan bij de behoefte van de klant.

Lees meer

 
De bedrijvige buurt

Pijlsweerd 5 x verrassend

Beleef de bedrijvige buurt

De Utrechtse buurt Pijlsweerd bruist van de bedrijvigheid. Utrechtse Zaken spotte een vijftal verrassende adresjes. Van een urban jungle aan de Oudenoord tot een creatief kapsel in de buitenlucht. Een selectie uit de bonte verzameling ondernemingen in dit bedrijvige deel van Utrecht.

Lees meer

 

De voordelen van zelfstandigheid

Slijterij als een snoepwinkel

Als je het pand van Bottles & Booze nadert, zie je al meteen dat dit geen doorsnee slijterij is. Grote, opvallende letters nodigen je uit om de drankenzaak aan de Oudenoord binnen te stappen. Vooral doen, want eenmaal binnen ontdek je een wereld vol verhalen. Waar grote ketens allemaal hetzelfde vertellen, verrassen de gepassioneerde eigenaren je hier met hun eigen vondsten.

Lees meer

 
Nivel 2

Van bulk aan gegevens naar nieuwe inzichten

Betere zorg met big data

Big data zijn een belangrijke bron van informatie voor onderzoeksinstituut Nivel, dat deze bulk aan gegevens vertaalt in nieuwe inzichten voor de gezondheidszorg. Utrechtse Zaken sprak met programmaleider Robert Verheij, die pleit voor ‘datasolidariteit’. ‘Want ook als je niet of niet meer ziek bent, draag je bij met je data.’

Lees meer

 
Fysiotherapie Utrecht

Samenwerking met sportscholen

Vernieuwing geeft Fysiotherapie Weerdsingel vleugels

In een tijd waarin veel fysiotherapeuten het zwaar hebben, timmert Fysiotherapie Weerdsingel hard aan de weg. Zo zijn ze alle werkdagen ook in de avond open, hebben ze een gratis fysio-check en gingen ze een samenwerking aan met drie Utrechtse sportscholen. ‘En dat heeft niet alleen voordelen voor de patiënt, maar ook voor onszelf,’ vertelt fysiotherapeut en mede-eigenaar Joost van Kessel.

Lees meer

 
Componist Roel Slootman

Muziek voor grote merken en musea

Succesvol componist aan de singel

‘Als ik vanuit Utrecht Centraal naar mijn studio fiets is dat eigenlijk een heel lange fade out. Die begint met de drukte op het station, gaat via de passanten en vogels langs de Weerdsingel naar de beslotenheid en rust van De Klompenfabriek, waar ik in mijn studio weer zelf de controle heb over wat ik wil horen. En dat kan echt alles zijn: van absolute stilte tot een rockdrummer die zich helemaal laat gaan.’

Lees meer

 
Het Zeeplokaal 2

Het Zeeplokaal kiest bewust voor interactie

Ambachtelijke zeep, eigentijdse marketing

In LOU Oudenoord huist sinds begin vorig jaar Het Zeeplokaal. Oprichter Thijske Noordhoek maakt en verkoopt er handgemaakte natuurlijke zeep, allemaal vegan, palmolievrij en ‘cruelty free’. En niet onverdienstelijk: inmiddels zijn er bijna twintig verkooppunten in Nederland en België en ook online vinden haar zepen gretig aftrek.

Lees meer

 
TURKSE TWEELING BEGRIP IN DE STAD

Habil en Kabil zien tijden veranderen

Turkse tweeling begrip in de stad

Als je over de Oudenoord rijdt, kan je de felrode letters haast niet missen: de naam Tweelingglas is al ruim twintig jaar een begrip in de stad. ‘Iedereen kent ons’, vertelt glaszetter Habil Pikaroglu. Samen met zijn tweelingbroer Kabil runt hij zowel deze glaszaak als de Tweelingtimmerfabriek, aan de Nijverheidsweg.

Lees meer

 
Jelle Staleman Utrechtse Zaken

Jelle Staleman weet wat hij doet

Berggids leert ondernemers risico’s nemen

Als er één ondernemer is die weet hoe je het beste met risico’s om kan gaan is het wel berg- en skigids Jelle Staleman, die al jaren vanuit hartje Pijlsweerd zijn eigen reisbureau runt. Ruim tien jaar geleden beklom hij zelfs de K2, de op één na hoogste berg ter wereld en met het einddoel in zicht besloot hij uit veiligheidsoverwegingen om te keren. Nog altijd trotseert hij vier maanden per jaar met zijn klanten over de hele wereld de wetten van de zwaartekracht. En hij deelt zijn ervaring met andere ondernemers, die net als hij vaak voor lastige keuzes staan.

Lees meer

 
Ursula Denekamp

MET JE KAT NAAR DE KAPPER

Kattentrimsalon blijft bewust kleinschalig

Wanneer Ursula Denekamp haar voordeur opent, staat ook Jack al nieuwsgierig in de gang. Deze zestienjarige Britse halflanghaar is niet alleen de naamgever van haar professionele trimsalon, hij is ook ‘the king’ in huis, vertelt ze. ‘Want katten hebben allemaal hun eigen karaktertje’.

Lees meer

 
LiveBuild, koffie uit Kameroen

bbb health boutique:

Sportclub met een ’vriendelijke stok achter de deur’

Het was haar eigen moeder die Eva Boot tien jaar geleden al op de bbb health boutique wees, een kleinschalige sportschool voor vrouwen. Ze ging mee en raakte enthousiast. Later ging Eva gezondheidswetenschappen studeren en klopte opnieuw aan bij de sportschool op de hoek van de Oudenoord en de Kaatstraat. Ze werd er aangenomen als health coach en vanaf deze maand is ze zelfs manager. En haar moeder? ‘Die sport hier nog steeds. Dat vinden we heel gezellig,’ lacht Eva.

Lees meer

 
LiveBuild, koffie uit Kameroen

Koffie en cacao met een verhaal

LiveBuild creëert lokaal ondernemerschap in Kameroen

Ondernemende idealisten: zo zou je de medewerkers van LiveBuild het beste kunnen omschrijven. Deze Utrechts/Kameroense stichting zet zich namelijk niet alleen in voor zelfstandige waterprojecten in Kameroen, maar importeert inmiddels ook de koffie en cacao die met dit water is verbouwd.

Lees meer

 
Debuut Geertje Dekkers

Debuut Geertje Dekkers

Over bollebozen en hun menselijke kant

Met haar boek ‘Waanwijze lasterbende’ geeft de Utrechtse historicus Geertje Dekkers een uniek kijkje in het ontstaan van de wetenschap, waarbij opvliegende karakters en stevige ruzies een belangrijke rol speelden. Het schrijven was haar stille wens, het promoten een lastige hobbel.

Lees meer

 
Theesommelier Eric Mahob

Ambitieuze theesommelier Eric Mahob

Thee terug op de kaart

Wie door de Nederlandse steden loopt, ziet overal hippe koffietentjes en trendy espressobars maar op het gebied van thee gebeurt er weinig. En dat is eigenlijk heel gek, want ons land heeft een rijke theegeschiedenis.
Een doorn in het oog van Eric Mahob, die met zijn onderneming Camellia Discovery thee terug wil brengen in het Nederlandse straatbeeld. Te beginnen in Utrecht.

Lees meer

 
Gesprekken over ouderschap bij beLeef! Cafë

beLEEF! Café

Gesprekken over ouderschap én goede koffie

Iedere laatste donderdag van de maand vindt bij Meneer Peer het beLEEF! Café over ouderschap en opvoeding plaats. Kindercoach en initiatiefneemster Judy Setz vertelt meer over dit laagdrempelige wijkinitiatief.

Lees meer

 
Fietskoeriers utrecht

De Fietskoerier Utrecht

Transport met een glimlach

Vanaf zijn vierde ging hij al op fietsvakantie. ’Eerst in de bolderkar, later op mijn eigen fietsje.’

Lees meer

 
Pascal Bier en Arno de Jong

Paar Photography

Beeldbepalend duo

Pijlsweerd tintelt van de creativiteit. Neem nou Pascal Bier en Arno de Jong uit de Otterstraat. Samen runnen ze een ‘full service bureau voor visuele communicatie’: PAAR, een samensmelting van de eerste lettergrepen van hun voornamen. En niet alleen dat, ook buiten werktijd vormen de twee een paar.

Lees meer

 
Speeltuinmakers

Speeltuinmakers

Speelruimte van de toekomst

Met de 480 woningen van Zijdebalen in aanbouw, wint het groen van het Noordse Park en de aangrenzende speeltuin aan betekenis. Maar hoe krijgen we de buurt meer naar buiten in hun vrije tijd? Speeltuinmakers Saskia Ottenhoff en Marijke Orthel zochten het uit.

Lees meer

 
Jesper Mur

Jesper Mur

Eigen baas in bouwadvies

Jesper Mur  (27) heeft een bouwkundig adviesbureau dat zich voornamelijk richt op particuliere huizenbezitters. Je kunt bij Jesper terecht voor bouwkundige vragen, verbouwplannen en keuringen.

Lees meer

 
Rose & Vanilla

Café - bakker

Rose & vanilla: glutenvrij genieten

Aan de kruising van de Amsterdamsestraatweg met de Weerdsingel zit rose&vanilla. Vanaf deze locatie levert Daphne Giesberger wekelijks 2.400 cakejes en 50 taarten aan winkels door het hele land.

Lees meer

 
Bottles & Booze

Slijterij Bottles & Booze

Proef de sfeer, beleef de smaak

Naast de Albert Heijn op de Oudenoord zit sinds vorig jaar een opvallende verschijning. Stap onder de grote verlichtte letters het pand binnen en je komt in een sfeervolle winkel voor de beste wijnen, whisky’s, bieren en andere dranken.

Lees meer

 
Ingrid Maaijwee

Ingrid Maaijwee

Fascinatie voor restauratie

Ingrid Maaijwee (36) heeft als restauratiearchitect en bouwhistoricus een grote voorliefde voor oude gebouwen. Ze wordt niet blij van het werken in een nieuw kantoorgebouw op een industrieterrein. Gelukkig zit ze goed op de Klompenfabriek, waar het wel lijkt alsof de klandizie haar komt aanwaaien.

Lees meer

 
O-Café

Weerdsingel WZ 8

O-Café: barista met een verhaal

Op de hoek van de Weerdsingel WZ en de Amsterdamsestraatweg vind je O-café, met een pleintje voor de deur en een gezellig terras met uitzicht over het water van de nieuwe Weerdsingel.

Lees meer

 
Bernard de Ronde

uwmarktspecialist.nl

Webdeveloper met marktkennis

Bernard de Ronde (25) is niet zomaar webdeveloper. Hij is ook een fanatiek fan van markten en lanceerde daarom uwmarktspecialist.nl.

Lees meer

 
Cityspa Servaas

Cityspa Servaas

Weldaad in het hart van Oudenoord

Achter de deuren van Servaas - Hair, Beauty, Cityspa – bevindt zich een wereld van ontspanning en verzorging. Het rumoer van de drukke Oudenoord en de drilboren van de Zijdebalen maken plaats voor rijke geuren, relaxte muziek en “de lekkerste koffie van Utrecht”.

Lees meer

 
The Good Food Kitchen

Catering Pijlsweerd

The Good Food Kitchen: kraakverse vega

Lekker biologisch, vegetarisch of veganistisch eten, waar je maar wilt. Bijvoorbeeld vanuit jouw eigen keuken bereid of vers bezorgd aan huis of op kantoor.

Lees meer

 
Losjes Massage

Losjes Massage

De kneepjes van het vak

Toe aan ontspanning? Of op zoek naar een massage die je klachten kan verminderen? Aan de Bemuurde Weerd, vlakbij de Weerdsluis, vind je Losjes massage Utrecht.

Lees meer

 
Elisabetta Lazarro

HKU

Lector zoekt creatief Utrechts talent

De Italiaanse Elisabetta Lazzaro is sinds eind 2015 lector creatieve economie aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU). Uit haar onderzoek blijkt dat netwerken essentieel zijn voor creatieve ondernemers. Zelf staat Lazzaro ook te popelen om in contact te komen met Utrechtse talenten.

Lees meer

 
Joost van Vredendaal

Ontwerper Joost van Vredendaal

Ruimte voor ontwikkeling

Grafisch ontwerper Joost van Vredendaal (27) maakt identiteiten voor print, online en digitale producties, maar ook tatoeages en gouden juwelen. Zijn werkwijze: niet alles vastleggen, maar ruimte behouden om een concept of product zich te laten ontwikkelen. Dat kan je uiteindelijk meer opleveren.

Lees meer

 
Bewoner op kantoor

Levensverhalen

Import Utrechter

Tim de Hullu is journalist en biograaf. Op zijn werkplek in Het Huis schrijft hij
levensverhalen, werkt hij interviews uit en geeft hij workshops. ‘Als je inspiratie zoekt, wil je toch niet in een saai kantoorpand zitten?’

Lees meer

 
CycleWorks

CycleWorks

The coolest bikeshop in Utrecht

Bij CycleWorks Utrecht, ‘the coolest bikeshop in Utrecht’, kun je terecht voor reparatie en onderhoud van stoere fietsen zoals racefietsen, mtb’s, fixies en hybrides. Je vindt er tweewielers van de betere merken, zoals Surly, Kona en Genesis.

Lees meer

 
Jessie & Reza tapijt

ONLINE TAPIJTGALERIE

Jessie & Reza: thuis in tapijten

Een kleurrijk Perzisch tapijt fleurt elk interieur op. Of kies je juist voor een klassiek sereen tapijt? Vanuit de Bemuurde Weerd runnen Jessie & Reza hun online galerie voor Perzische tapijten.

Lees meer

 
Fit for Free

Fitness Oudenoord

Fit for Free: sportschool in shape

Zin in een krachttraining of toe aan lekker bewegen? Sinds 2013 kun je op de Westerdijk terecht bij sportschool Fit for Free.

Lees meer

 
DressMe Clothing

DressMe Cloting

Dicht bij de klant

Twee ondernemende scholieren, Arjan en Martijn Dresmé, hebben tien jaar geleden DressMe Clothing opgericht vanuit hun zolderkamer. Dat is nu uitgegroeid tot een onderneming met twee vestigingen; in Nijmegen en Utrecht. Dressme Clothing levert bedrukte kleding aan met name studenten- en sportverenigingen.

Lees meer

 
Emiel Elgersma

Persoonlijke verhalen

Emiel Elgersma vertelt ’t met video

Emiel Elgersma (32) maakt videoverhalen voor maatschappelijke organisaties. Met zijn werk wil hij verhalen vertellen die er toe doen en die mensen raken. ‘Ik wil de veerkracht van mensen laten zien.’

Lees meer

 
Vind ons op Twitter
Vind ons op Facebook

Bekijk deze speciale editie van het magazine Utrechtse Zaken

Je vindt Utrechtse Zaken niet alleen online, maar ook als magazine. Blader door deze speciale editie, vol met lekkere restaurants uit de buurt!

Blader er doorheen

Nummer 05 | Summer In The City
Utrechtse Zaken is tot stand gekomen met financiële ondersteuning van het Ondernemersfonds Utrecht