Ondernemersverhalen pijlsweerd - oudenoord

Graanondernemers aan de Vecht

Vernieuwen met de stroom mee

Historicus Geertje Dekkers duikt voor Utrechtse Zaken in de bedrijvige geschiedenis van Pijlsweerd. Dit keer het verhaal van vernieuwende graanondernemers, die met waterkracht en schaalvergroting gevestigde belangen doorbraken en anderhalve eeuw lang een bloeiend bedrijf aan de Vecht voerden.

Lees meer

 
Bredero Utrecht

Familie Bredero zag toekomst in beton

Innovatieve bouwers aan de Weerdsingel

Begin vorige eeuw vestigde zich aan de Weerdsingel WZ een bedrijf vol vernieuwingszin. Oprichter Richard Bredero bouwde hier het pand dat we nu kennen als De Klompenfabriek. Het was het begin van een succesverhaal: van een houtzagerij met schoorsteen, via slimme betonbouw naar bouwreus BAM.

Lees meer

 
Geschiedenis de Weerd

Geschiedenis de Weerd

De vrije jongens van de Weerd

Terwijl Utrecht in de late Middeleeuwen een serieuze handelsstad wordt, ontstaat aan de noordkant een nederzetting van industriëlen die hun eigen regels maken. Tot ergernis van het stadsbestuur.

Lees meer

 
Geschiedenis Oudenoord

Geschiedenis Oudenoord

Spionage aan de vecht

Al sinds de middeleeuwen is het huidige Pijlsweerd aantrekkelijk voor bedrijven. Een van de ondernemingen was zo innovatief dat een spion van de Russische tsaar er kwam speuren naar geheimen.

Lees meer

 
Vind ons op Twitter
Vind ons op Facebook

Bekijk de laatste editie van het magazine Utrechtse Zaken

 
Je vindt Utrechtse Zaken niet alleen online, maar ook als magazine. Blader door de nieuwste editie, met onder meer Mark Laagewaard van CrowdAboutNow, die trots is op alle leuke, nieuwe horeca die de financiering rond kreeg via dit Utrechtse platform... 

Blader er doorheen

Nummer 03 | Voorjaar 2019
Utrechtse Zaken is tot stand gekomen met financiƫle ondersteuning van het Ondernemersfonds Utrecht