Ondernemersverhalen pijlsweerd - oudenoord

DE KRACHT VAN VERBINDING

IN DE BUURT, VOOR DE BUURT

Utrechtse Zaken wordt gemaakt door een enthousiast team van professionals uit de buurt Pijlsweerd – Oudenoord. De redactie bestaat uit initiatiefneemster en projectmanager - vormgever Selke Altena en fotograaf Nadine van den Berg. Samen met talentvolle journalisten en schrijvers uit eigen buurt maken zij Utrechtse Zaken.

 

Redactie Utrechtse Zaken

’Trots op mijn buurt’
Het idee voor Utrechtse Zaken ontstond in 2017, bij concept maker Selke Altena. Haar reclamebureau Selli bevindt zich in De Klompenfabriek aan de Weerdsingel WZ. ’Ik was trots op mijn buurtje. Ik zag ook hoe talentvolle en inspirerende ondernemers hier weliswaar succesvol zaken doen, maar elkaar onderling nauwelijks kennen,’ vertelt Selke. ’En dat vond ik een gemiste kans, want hier liggen veel mogelijkheden voor goede samenwerking en collectieve promotie.’

Steun van het Ondernemersfonds
Vanuit deze gedachte bedacht en ontwikkelde zij Utrechtse Zaken, een platform van én voor ondernemers in Pijlsweerd - Oudenoord. En het werd met veel enthousiasme ontvangen. Met steun van het Ondernemersfonds Utrecht verschenen allereerst de magazines en sinds september 2018 ook de online editie.

Teamwork in Pijlsweerd
Ook voor Utrechtse Zaken zelf koos Selke Altena voor de verbinding. Samen met fotograaf Nadine van den Berg vormt zij nu de redactie, die zich sterk maakt voor het magazine, de online editie en de netwerkborrels. Bovendien werkt deze redactie vanaf het allereerste begin samen met tal van professionals uit de buurt. Teamwork in Pijlsweerd dus!

’WE HEBBEN NIET ALLEEN DE BUURT BETER LEREN KENNEN, MAAR OOK VELE INSPIRERENDE ONDERNEMERS...’

Nieuwe samenwerkingen
’Tijdens ons werk voor Utrechtse Zaken hebben we niet alleen de buurt veel beter leren kennen,’ vertelt Selke Altena, ’maar ook tal van inspirerende ondernemers en andere betrokkenen. We spraken met ze en hebben ze geïnterviewd en geportretteerd. Mensen die elkaar inmiddels niet alleen kennen via onze publicaties, maar elkaar ook weten te vinden op onze ’bedrijvige buurt borrels’. En zo ontstaan hier steeds weer nieuwe samenwerkingen.’

Aan Utrechtse Zaken werk(t)en mee:
Amanda Verdonk, Peter Bronsgeest, Eddy Steenvoorden, Mirjam Bedaf, Claudie Bolster, Elke Bon, Peter Bronsgeest, Geertje Dekkers, Carolien Dircken, Jente van Haeften, Gerrit-Jan Heerschop, Tim de Hullu, Marijke Orthel, Albertine Otten, Eddy Steenvoorden, Amanda Verdonk, Lotte de Wit, Nadine van den Berg, Selke Altena en Ingrid Sterrenburg.

 

Over de redactie

Onze bladmanager Selke Altena is eigenaar van conceptbureau Selli. Met haar eigen team van talenten creëert zij creatieve en doeltreffende concepten voor tal van karaktervolle ondernemers, mooie merken en maatschappelijke organisaties.
Nadine van den Berg is als zelfstandig fotograaf gespecialiseerd in architectuur, landschap, interieur en portret. Wanneer er interactie is tussen mens en omgeving, is Nadine op haar best.

De redactie van Utrechtse Zaken werkt vanuit De Klompenfabriek aan de Weerdsingel WZ 33a. Meer weten? Kijk op klompenfabriek.nl

Utrechtse Zaken is tot stand gekomen met financiële ondersteuning van het Ondernemersfonds Utrecht