Ondernemersverhalen pijlsweerd - oudenoord
Verhalen overzicht

Pijlsweerd 5 x verrassend

Beleef de bedrijvige buurt

De Utrechtse buurt Pijlsweerd bruist van de bedrijvigheid. Utrechtse Zaken spotte een vijftal verrassende adresjes. Van een urban jungle aan de Oudenoord tot een creatief kapsel in de buitenlucht. Een selectie uit de bonte verzameling ondernemingen in dit bedrijvige deel van Utrecht.

Datum: 8 augustus 2019
Tekst: Peter Bronsgeest
Beeld: Rigakis, Grachtenkapper, Karibu Café, Nadine van den Berg

 
Delen

Verrassende ondernemers, verborgen adresjes

Griekse speciaalzaak aan de Straatweg

Eén van de eerste Griekse speciaalzaken in Nederland vind je in hartje Pijlsweerd – aan het begin van de Amsterdamsestraatweg. Het waren Nikolaos Rigakis en zijn vrouw Rodanthi die vanaf hier sinds de jaren zeventig de heerlijkste Griekse lekkernijen en dranken importeerden en verkochten op de Nederlandse markt. Van Griekse wijnen tot wijnazijn uit Kreta en van een origineel Mythos biertje tot de lekkerste olijven uit Kalamata. Inmiddels zetten hun dochters Stella en Maria het familiebedrijf voort en leveren nog altijd een breed assortiment Griekse producten aan bedrijven en particulieren door het hele land.

Rigakis, Amsterdamsestraatweg 88
www.rigakis.nl

 

Geknipt voor Pijlsweerd

Wie deze zomer langs de steiger aan de Bemuurde Weerd Oostzijde loopt, heeft goede kans om daar de kappersstoel van ‘buitenmens’ en haarstyliste Marjolijn Duermeijer te treffen. Deze Utrechtse ‘grachtenkapper’ knipt je op deze prachtige plek, met uitzicht op de Dom én Pijlsweerd. Niet alleen goed voor een creatief kapsel, maar ook voor een goed gesprek en een inspirerende ontmoeting. En is het te koud? Dan knipt Marjolijn je ook binnen, met uitzicht op de Oudegracht. Je kan bij Marjolijn trouwens ook terecht voor inspiratiesessies, voor mensen die hun dromen achterna willen gaan. En zeg nou eerlijk: Marjolijn geeft hier zelf toch het goede voorbeeld…?

Grachtenkapper
tel. 06 – 33744165, www.grachtenkapper.nl

 

Afrikaanse sferen aan de Oudenoord

Eten en drinken in Afrikaanse sferen? Voor je all day brekkie (ontbijt) en lunch kun je nu terecht in het markante halfronde Concordia-gebouw aan de Oudenoord 330. Daar vind je Karibu Café, waar je in een ware ‘urban jungle’ al je zintuigen kunt laten prikkelen en waar je kan genieten van simpele en eerlijke soulfood: gezonde gerechten en royale porties, verse sapjes van de juice bar, versgebakken zoetigheden en ‘een goede bak koffie’. Karibu betekent trouwens ‘welkom’ in het Swahili. En dat ben je hier beslist: iedere maandag t/m donderdag van 9 tot 17 uur, vrijdag van 9 tot 18 uur en in het weekend van 9.30 tot 18 uur.

Karibu Café, Oudenoord 330
www.karibucafe.nl

Staat jouw bedrijf al vermeld?
De Utrechtse buurt Pijlsweerd - Oudenoord bruist van de bedrijvigheid. Op onze website vind je een overzicht van een bonte verzameling ondernemingen in dit deel van Utrecht. Ontbreekt jouw bedrijf in dit overzicht? Stuur dan even een mail naar redactie@utrechtsezaken.nl We voegen je graag toe!

Warung Tresno: it’s all in the family

De lekkerste Surinaamse broodjes, soepen en maaltijden haal je bij Warung Tresno, aan de Oudenoord. Een familiebedrijf pur sang: 37 jaar geleden kwam het gezin naar Nederland. Moeder Yvonne nam destijds ook de beste recepten mee en staat sindsdien met veel plezier in de keuken, terwijl zoon Romano en dochter Daniëlla de klanten helpen. Yvonne kookt op gevoel en de klanten weten haar kookkunsten te waarderen: ‘de beste saoto soep van Utrecht,’ ‘nergens zo lekker gekruid’ en ‘het broodje Fa Chong is mijn favoriet…’ zijn maar een paar van de vele reacties. En kom je hier vaker, dan weten zij vaak al wat jij het lekkerste vindt. En zo word je vanzelf ook een beetje familie!

Warung Tresno, Oudenoord 422
Tel. 030-7432609

 

Wawollie: duurzaam, maatschappelijk betrokken en succesvol

Duurzaam ondernemen is hot. Een bedrijf dat hier succesvol op inspringt is Wawollie Kringloop. Recycling, upcycling en hergebruik van goederen vormen de basis van deze organisatie, met een groot ‘warenhuis’ op Lage Weide (7 dagen per week geopend) maar ook een winkel aan de Amsterdamsestraatweg 67A. Op dit adres kan je van woensdag tot en met zaterdag van 10 tot 18 uur terecht voor de leukste kleding, interieurartikelen en meer. Ook timmert Wawollie aan de weg als maatschappelijk betrokken werkgever: werkwillenden kunnen er hun krachten ontdekken en hun talenten ontwikkelen. En de winst van de verkoop gaat naar goede doelen, die zich inzetten voor dierenwelzijn, natuur en milieu.

Wawollie Kringloop, Amsterdamsestraatweg 67A
www.wawolliekringloop.nl

 

Utrechtse Zaken is tot stand gekomen met financiële ondersteuning van het Ondernemersfonds Utrecht