Ondernemersverhalen pijlsweerd - oudenoord
Verhalen overzicht

Jesper Mur

Eigen baas in bouwadvies

Jesper Mur (27) heeft een bouwkundig adviesbureau dat zich voornamelijk richt op particuliere huizenbezitters. Je kunt bij Jesper terecht voor bouwkundige vragen, verbouwplannen en keuringen. Hij heeft hoge groeiambities, maar persoonlijk contact met klanten blijft zijn belangrijkste drijfveer.

Datum: Jaargang 01 | Nummer 02
Tekst: Amanda Verdonk
Beeld: Nadine van den Berg

 
Delen
Jesper Mur

‘wie wil er nou geen eigen baas zijn?’

Waarom heb je ervoor gekozen eigen ondernemer te worden?
Dat ging eigenlijk vanzelf! Tijdens mijn opleiding begon ik met het maken van bouwtekeningen voor een aannemer. Tijdens de opleiding heb ik de minor ondernemerschap gevolgd en dat was eigenlijk het officiële begin van Bouwadvies Mur. Sindsdien voer ik voornamelijk bouwkundige aankoopkeuringen uit voor particulieren die een nieuwe woning hebben gekocht. Ik keur de woningen vanaf het dak tot in de kruipruimte, ik maak foto’s van alle onderdelen en voer een vochtmeting uit. Op kantoor werk ik dit uit in een helder en overzichtelijk rapport waar de klant alle bevindingen kan teruglezen. Zo weet je direct waar je aan toe bent en waar je op moet letten bij een nieuwe woning. Naast bouwkundige keuringen help ik ook met verbouwplannen. We denken graag mee om tot een schitterend eindresultaat te komen. Om alle plannen te realiseren is het soms nodig om een constructieberekening te maken of om een vergunning aan te vragen. Daarvoor is vaak een bouwkundige tekening nodig. Daarvoor werk ik samen met twee tekenaars.           
 
Wat maakt jouw dienst/product uniek?
Klanten zijn bij mij geen nummer. Ik ken al mijn klanten bij naam, en zij hebben één aanspreekpunt. Ik heb geen secretaresse, dus als je mij belt krijg je mij ook aan de lijn. Daarnaast is mijn bureau uniek in Utrecht. Samen met mijn collega’s geven wij het meest uitgebreide bouwkundige advies.
 
Wat wil je over vijf jaar bereikt hebben?
Over vijf jaar hoop ik dat we zijn uitgegroeid tot een middelgroot adviesbureau in de regio Utrecht, met twee of drie vestigingen in steden in de buurt. Onze klanten zijn en blijven het belangrijkste voor mij. Het persoonlijke contact zal altijd op nummer één blijven staan.
 
Waarom koos je voor een werkplek in de Klompenfabriek?
Ik zocht twee jaar geleden een werkplek tegen een betaalbare prijs in het centrum van Utrecht. Het oude gebouw, de geschiedenis van het pand, de locatie en de andere ondernemers in de Klompenfabriek spraken mij heel erg aan. Inmiddels heb ik al meerdere keren samengewerkt met klompenarbeiders. Daarnaast eten we dagelijks samen en is er regelmatig een informele borrel. Werken moet tenslotte ook leuk zijn en blijven.  
 
Wat is jouw favoriete plek in Oudenoord/Pijlsweerd?
De nieuwe singel! We kunnen niet wachten tot de gracht helemaal klaar is en er boten langs komen varen.                   
 
Wat is jouw ultieme tip voor ondernemers?
Volg je hart en doe waar je goed in bent. Ondernemen is afwisselend, niet eng en gewoon erg leuk om te doen. Wie wil er nou geen eigen baas zijn?

Jesper Mur

Utrechtse Zaken is tot stand gekomen met financiƫle ondersteuning van het Ondernemersfonds Utrecht