Ondernemersverhalen pijlsweerd - oudenoord
Verhalen overzicht

Cityspa Servaas

Weldaad in het hart van Oudenoord

Achter de deuren van Servaas - Hair, Beauty, Cityspa – bevindt zich een wereld van ontspanning en verzorging. Het rumoer van de drukke Oudenoord en de drilboren van de Zijdebalen maken plaats voor rijke geuren, relaxte muziek en “de lekkerste koffie van Utrecht”. Je kunt hier terecht voor kappen en kleuren, het trimmen van je baard, een pedicure of manicure. En ook een bindweefselmassage of peeling behoren tot de mogelijkheden. Utrechtse Zaken spreekt met eigenaresse en de drijvende kracht achter deze plek, Marjon Servaas.

Datum: Jaargang 01 | Nummer 01
Tekst: Jente van Haeften
Beeld: Nadine van den Berg

 
Delen
Team Cityspa Servaas

‘ons team is gedreven en we blijven innoveren’

Marjon, hoe lang zit je hier en hoe is deze zaak tot stand gekomen?
Wij zitten nu drie jaar in dit pand. Hiervoor waren we gevestigd aan de Adelaarstraat, waar mijn moeder al sinds1959 een kapperszaak heeft. Vanaf het moment dat ik daar in 1984 instapte zijn we langzaam gegroeid naar het concept dat ik hier nu neerzet. Niet alleen een kapperszaak, maar een plek waar je je volledig kunt laten verzorgen.
 
Vertel eens wat meer over dat concept.
We bieden alles onder één dak; van kapper tot huidtherapie en van manicure tot massage. Je kunt terecht voor een totaalbehandeling, maar je kunt ook even snel plaatsnemen in de blowdry-bar; dan föhnen we je haar voor een feestje terwijl je nagels bijvoorbeeld gedaan worden. Dat scheelt veel tijd in een druk bestaan.
Voorop staat dat we onze klanten een weldadig gevoel geven, vanaf het moment dat we de deur voor ze open doen totdat ze weer naar buiten stappen. Daar besteden we veel aandacht aan.
 
Klinkt chique en toch ervaar ik hier een laagdrempelige sfeer. Is dat bewust?
Jazeker. We meten ons met de besten van Utrecht maar willen wel toegankelijk blijven. Niet zozeer chique dus, wel luxe. Veel van onze oude klanten zijn meegegaan, maar inmiddels hebben we ook mensen uit Zuilen en Pijlsweerd en forensen die hier langsrijden van werk naar huis. We zijn ook twee avonden in de week geopend en de eerste zondag van de maand hebben we Lazy Sunday. Door deze locatie en de ruime openingstijden zijn we letterlijk meer onderdeel van de stad.
 
Hoe zie je de toekomst voor je?
We staan voor het opleiden van jong talent en service vanuit het hart. Ons team is gedreven en we blijven innoveren, jaar na jaar.  Zo zijn we inmiddels gespecialiseerd in het knippen van krullen en introduceren we dit jaar een eyebrow-bar en speciale anti-aging- en acnébehandelingen.
 
En de buurt?
Die wordt alleen maar mooier en levendiger. Als de nieuwe bewoners hun intrek nemen in de Zijdebalen en de Kaatstraat opnieuw ontwikkeld is, krijgt het hier veel meer aantrekkingskracht. Dan fietsen mensen even naar Servaas, om vervolgens om de hoek een broodje te eten en wat boodschappen in te slaan.

Utrechtse Zaken is tot stand gekomen met financiƫle ondersteuning van het Ondernemersfonds Utrecht