Ondernemersverhalen pijlsweerd - oudenoord
Verhalen overzicht

Pijlsweerd-Oudenoord

Summer In The City

We mogen weer op pad en hoe fijn is dat! Wij vroegen ons af wat er deze zomer zoal te doen is in de stad. Met zo kort dag om iets te organiseren, waren onze verwachtingen niet al te hoog gespannen. Maar wat is het mooi om te zien dat er al zo veel is bedacht en georganiseerd. Wat hebben we daar weer zin in met zijn allen!

Er is een divers programma van online tot weer fysiek op 1,5 meter afstand. Laat je inspireren en informeren door mooie tentoonstellingen, geniet van livemuziek, ga lekker kamperen met de kids in het Noordse Park. Of bezoek weer een van de food & fun locaties. Loop, shop en fiets lekker door Utrecht en je wordt vast hier en daar verrast door de mooie initiatieven. Kortom, genoeg te melden!

Datum: 6 juli 2021
Tekst: Redactie, Selke Altena
Beeld: Nadine van den Berg, Donkerutrecht.nl, Buurtcamping, Grachtenkapper, Ekko, Je de boules Bar, FreeImages, Museum Speelklok, Faam Utrecht

 
Delen

Laat je verrasen door de mooie initiatieven!

HKU-EXPOSURE

Online de hele zomer te bezoeken

Het afstudeerwerk van de HKU-studenten wordt dit jaar online gepresenteerd. Tijdens deze online editie ontdek je het afstudeerwerk van een lichting die dingen in beweging zet, impact maakt op mens en maatschappij en oplossingen biedt voor actuele problemen. Corona zette de wereld afgelopen jaar grotendeels stil, maar deze studenten werkten door. Exposure 2021 staat stil bij de nieuwe wegen die deze nieuwste generatie kunstenaars inslaat en hoe zij met veerkracht betekenis geven aan de wereld van vandaag en morgen.

www.exposure.hku.nl

 

LOU OUDENOORD

open monumentendag

11 september Open Monumentendag (o.a. in Lou.) Dat erfgoed voor iedereen is, is niet vanzelfsprekend. Veel panden die wij nu als monument kunnen bezoeken, waren jaren- en soms zelfs eeuwenlang ontoegankelijk. Kom kijken in het oude Concordiagebouw waarin nu tijdelijk Lou huist en hul je in de geschiedenis van dit bijzondere pand.

Voor meer info check:
www.openmonumentendagutrecht.nl
Lou Oudenoord
Oudenoord 330, UtrechtBuurtcamping

16-18 juli buurtcamping Noordse park

In de zomer van 2021 ben je weer welkom op de gezellige Buurtcamping Noordse Park. Het thema is ‘Op een onbewoond eiland’. Drie dagen lang is het park een klein gemoedelijk dorpje midden in de grote stad, alleen dan niet echt onbewoond natuurlijk – maar juist bewoond door allerlei typen mensen uit de buurt, van jong tot oud. De Buurtcamping is van en door de buurt en voor iedereen een feestje! Dus waar wacht je op, sluit je aan bij de mooiste start van de zomer, een weekend kamperen boordevol leuke, interessante en sportieve activiteiten, dans en muziek! Wil je meehelpen? Er worden nog vrijwilligers gezocht.

www.debuurtcamping.nl

 

 

 


Het Muzieklokaal

Klassieke muziek aan het water

Kom weer genieten van vegetarische eten en klassieke muziek. Houd de social mediakanalen en website van Het Muzieklokaal in de gaten, want Talitha is druk bezig om weer optredens te organiseren. Op 8 juli om half 9 speelt het duo Kirsti & Eva (contrabas en viool) bij Het Muzieklokaal. Waarschijnlijk (bij mooi weer) op het terras. Ze spelen onder andere muziek van Edgar Meyer en Astor Piazzolla. Midden augustus geven cellist Joachim Eijlander en sopraan Charlotte Houberg een optreden dat ‘balkonscènes’ bevat en waarschijnlijk vanaf een bootje zal plaatsvinden. Vanaf september gaat de structurele programmering weer van start.

Bemuurde Weerd OZ 13, Utrecht
www.hetmuzieklokaal.nlGrachtenkapper

Buiten op de steiger

Laat je deze zomer knippen op de steiger aan de Bemuurde Weerd Oostzijde. Marjolijn Duermeijer knipt op deze prachtige plek. Wordt het nou echt slecht weer dan kun je ook binnen terecht met uitzicht op de Oudegracht. Ze knipt op afspraak.

Bel naar 06-33744165
www.grachtenkapper.nl

 

 

 


Volksmuseum

TUSSEN BRUG EN BENENKLUIF

Verhalen uit de Rode Brugbuurt

Ingesloten tussen de Vecht, het spoor, de waterzuivering en het sportpark Loevenhoutsedijk, ligt de Rode Brugbuurt. Een kleine, maar befaamde Utrechtse volksbuurt. Net aan de rand gelegen, geïsoleerd, ‘een dorp’ dichtbij de stad. In de tentoonstelling ’Tussen brug en benenkluif’ ontdek je het verhaal van de Rode Brugbuurt. Bewoners delen hun persoonlijke verhalen en herinneringen uit heden en verleden en laten zien hoe het is en was om te wonen, werken en leven in deze Utrechtse wijk. Wil je meer weten over de Rode Brugbuurt en hou je van een lekkere wandeling? De wandelroute met mediatour door de buurt is gebaseerd op de biografie van bakker Jan de Groot, hij werd in 1896 geboren in de Rode Brugbuurt. De route start bij de Lauwerecht 155 (het geboortehuis van Jan de Groot) en duurt ongeveer drie kwartier.

Waterstraat 27, Utrecht
030-2318292
www.volksbuurtmuseum.nl

 

 

 

Sport Utrecht

wijksportteam Noordwest

Lekker sporten deze zomer! Het wijksportteam Noordwest biedt een overzicht van de activiteiten streetsport en een voetbaltoernooi voor de kinderen en jongeren. Bekijk het overzicht voor de tijden en de locaties.

www.sportstad-utrecht.nl


‘Reis’ naar de straatweg

De straatweg zet ondernemers op de kaart

Nu vakanties naar verre oorden nog niet zeker zijn, ‘reis’ je even naar de Straatweg voor een lekkere exotische maaltijd. Struin langs de winkels en de muurschilderingen. En ben je toe aan een pauze dan neem je gewoon plaats bij één van de horecagelegenheden of neem je een lekker koffietje mee naar één van de vier pleinen om even bij te komen. Deze zomer is een bezoek aan de straatweg nog leuker! Want heb jij nou je favoriete adresje gevonden? Stuur dan iemand anders een kaartje van de Straatweg. Op 54 adressen aan de Amsterdamsestraatweg zijn er namelijk leuke ansichtkaarten te vinden met ludieke teksten over de ondernemingen die je er allemaal kunt vinden. Verzamel ze allemaal, om zelf nog onbekende pareltjes te ontdekken of om iemand anders uit te nodigen en misschien samen met jou een rondje Straatweg te doen. De Straatweg is werelds!

Amsterdamsestraatweg, Utrecht
www.asw030.nlEkko

In de ether

Ekko bestaat 35 jaar. Dit jaar kun je elke maand genieten van een plezant uurtje all things Ekko radio! Zestig minuten vol brullende gitaren en aandacht voor de clubavonden. Eens per maand nemen ze de digitale radiogolven van Stranded.fm over. Dus deze zomer hoef je Ekko niet te missen. De zomer organiseert Ekko ook op diverse locatie in de stad events. Zo kun je vrijdag 9 juli van garagepop met verrassende wendingen van Price in TivoliVredenburg komen genieten. In augustus staat de Rotterdamse band Rats on Rafts op het programma op de locaties De Nijverheid. Vanaf september begint er weer meer programmering te draaien. Houd dus de social media kanalen in de gaten en mis niks.

www.ekko.nl
ekko-in-de-ether-omroep

 

 


Ping Pong Club 

Food & Fun

Goed verstopt, langs het spoor in de Tweede Daalse buurt vind je de Ping Pong Club. Huur deze zomer je eigen tafel voor een stevig potje tafeltennis. Via het makkelijke onlinesysteem boek je een tafel voor max. 8 personen. Daarnaast boek je makkelijk een tafel voor binnen of buiten op het zonnige terras om wat te eten en te drinken. Want ze hebben ook aan de inwendige mens gedacht. De menukaart bestaat uit Arabische gerechten zoals een pita halloumi, maar er staan ook diverse burgers op het menu.

Concordiastraat 80, Utrecht
www.depingpongclub.nlDIGITALE STREET ART WANDELING

Greetings from Utrecht

Ga zelf op stap met een heel leuke digitale street art route door het centrum van Utrecht. De wandeling duurt ongeveer 1,5 uur en kost €9,99. Onderweg krijg je heel veel informatie over de straatkunst en een aantal leuke horecatips voor een culinaire stop. De tour is te downloaden op je telefoon-app Google Maps. Ga je liever met een gids op stap? Die mogelijkheid is er ook. Bekijk de website voor meer info.

digitale-street-art-wandeling
www.greetingsfromutrecht.nl

 INTIEM

MET FAAM UTRECHT

FAAM Utrecht organiseert in samenwerking met de GGD regio Utrecht en de gemeente Utrecht de terugkerende tentoonstelling ’Intiem’. Vanaf september is in de wachtruimte op de afdeling Seksuele Gezondheid elk kwartaal een nieuwe expositie te zien waarbij thema’s als liefde, seksualiteit en seksueel plezier aan bod komen. Intiem is een samenwerking tussen jonge kunsthistorici van de Universiteit Utrecht en jonge kunstenaars van de HKU. In de eerste expositie (juli t/m september) is werk van kunstenaars Lucas Braak (2001) en Jennifer Knuchel (2001) te zien, met een tekst geschreven door Cécile Steenman (1999). Benieuwd hoe dat eruitziet? Neem dan een bij de GGD regio Utrecht.

Stadskantoor in Utrecht
Stadsplateau 1, Utrecht
www.faamutrecht.com

Het Huis Utrecht

Bruisende energie

Het bruist weer met energie van de makers in Het Huis Utrecht. Er belooft weer een hoop aan te komen wat het bezoeken waard is. Houd de programmering in de gaten. De tuin en het café zijn weer open van 09:00 tot 17:00 voor het publiek. Dus ben je op zoek naar een positieve plek met blije mensen die weer aan de slag mogen dan is dit zeker een aanrader. In september zijn er twee mooie voorstellingen te zien van Festival Tweetakt. 05 t/m 05 september staat de voorstelling ’Softies’ van fABULEUS & Hanna Mampuys op het programma. Softies doorbreekt de clichés over wat stoer is en wat flauw, over hoe meisjes en jongens zich gedragen, over hoe circus of dans eruit zou moeten zien. 17 t/m 19 september kun je ’Het dier, het dier en het beestje’ van Theater Artemis & Jetse Batelaan bezoeken. In een kijkdoos vol dieren, gevoelige snaren en goede bedoelingen maakt Theater Artemis van gewone dingen een dromerige ‘musical’.

Boorstraat 107, Utrecht
www.hethuisutrecht.nl

 

 

Jeu de Boules Bar

Je mag weer!

Jij en je vrienden kunnen deze zomer een potje strijden op 1,5 meter. Ja, het kan, daar hebben ze goed over nagedacht. Een heerlijke activiteit op deze indoor plek. Ideaal bij mooi weer (want ze hebben een super airco) en bij slecht weer; je waant je in een stadspark in Marseille. The buckets met wisselende streekbieren zijn een aanrader in combinatie met een borrelplankje.

Paardenveld 3, Utrecht
www.jeudeboulesbar.nl


SPEELKLOK ROADSHOW

Buiten de museummuren

Museum Speelklok verrast deze zomer mensen buiten de museummuren met muziek met een verhaal! De interactieve Speelklok Roadshow is een rijdend ‘museum’ met allerlei op elkaar gestapelde kastjes, laden en deurtjes waarachter van alles valt te doen, te leren en te ontdekken. Jong en oud gaan mee op een ontdekkingsreis, waarin het verhaal van de zelfspelende instrumenten wordt uitgelegd. Ook is er een uitklapbare foto-expositie, een speurtocht, zijn er diverse doe-dingen en enkele vitrines met daarin interessante objecten uit het museum.

Deze zomer gaat de Roadshow door heel Utrecht op pad!
• De Speelklok Roadshow is onderweg van 11:30 tot 16:30
• Met stops bij speeltuinen, parken en winkelcentra in de wijk.

Bekijk hier wanneer de Roadshow door jouw wijk rijdt!

speelklok-roadshow

Bekijk en Download de zomeractiviteiten
Lekker handig alles bij elkaar! 

 

Utrechtse Zaken is tot stand gekomen met financiƫle ondersteuning van het Ondernemersfonds Utrecht