Ondernemersverhalen pijlsweerd - oudenoord
Verhalen overzicht

KAATSTRAAT IN BEWEGING

Utrecht heeft eigen sportboulevard

De Utrechtse Kaatstraat is volop in beweging. Ook letterlijk, want als je inmiddels érgens stevig kan sporten is het wel in dit stukje van de buurt Pijlsweerd. Met FIG, Reflex Training, de bbb health boutique, Rocycle en Fit for Free om de hoek heeft de Kaatstraat zich in rap tempo ontwikkeld tot dé sportboulevard van Utrecht..

Datum: 30 augustus 2019
Tekst: Peter Bronsgeest
Beeld: Nadine van den Berg | REFLEX Training | bbb health boutique | FIG | Rocycle

 
Delen

Zoveel sportmogelijkheden in één straat, dat biedt natuurlijk kansen…

Het heeft even geduurd, maar de Kaatstraat transformeert op dit moment van de ooit zo saaie verbindingsweg met kantoorpanden naar een prettige verblijfsomgeving met woningen, horeca en sportfaciliteiten. Juist die laatste zetten de toon, omdat het sportaanbod er inmiddels opvallend groot en gevarieerd is. Van een sportclub voor vrouwen, een zelfverdedigingscentrum en een high intensity workout tot een food & gym bar en een complete sportschool om de hoek: de Kaatstraat van nu nodigt uit tot meer beweging en Utrechtse Zaken helpt je kiezen.

 

Bbb health boutique: ongedwongen sfeer

Ladies first: op de hoek van de Oudenoord en de Kaatstraat vind je de bbb health boutique, speciaal voor vrouwen. Deze sportclub biedt je de gelegenheid om in een persoonlijke en ongedwongen sfeer aan je gezondheid te werken. Naast individuele trainingen in de warmte-cabines kan je ook kiezen uit één van de vele  groepslessen. Van verschillende soorten yoga tot en met Hot Hit, een high intensity training. En je werkt hier niet alleen aan je lichaam, maar je wordt ook gecoacht op het gebied van voeding en je lifestyle.

Oudenoord 219
Bbb health boutique

 

Reflex Training Utrecht: sterker in het leven

Voor iedereen die fit, gezond én veilig wil blijven, is er Reflex Training Utrecht. Met een afwisseling van ‘Self Defense’ en explosiviteit- en krachttraining leer je hier je doelen te bereiken en sterker in het leven te staan. Met Krav Maga bijvoorbeeld, één van de snelst groeiende zelfverdedigingssporten ter wereld. Een efficiënte en effectieve no-nonsense methode om een aanval af te wenden. Een groepsles geschikt voor iedereen vanaf 16 jaar. Ook voor kickboksen, bokszaktrainingen, zelfverdediging voor vrouwen en personal training is dit jouw adres.

Kaatstraat 20-24
Reflex Training Utrecht

 

FIG: lekker sporten, lekker eten

Nieuw op de hoek van de Kaatstraat en de Zeedijk is FIG – Food & Gym Bar. Hier kan je niet alleen terecht voor je full body workout, maar je kan er aansluitend ook een lekker en gezond hapje eten. Een uniek concept: eerst een groepsles, dan gezellig aan tafel. En na de yoga met gewichten op muziek, ‘burn & body’ of een bokszaktraining met krachtoefeningen helpt de menukaart je zelfs om een gerecht te kiezen dat perfect aansluit bij jouw workout: de kaart is ingedeeld in playful, powerful en soulful. En als je niks met sporten hebt, ben je er net zo welkom.

Kaatstraat 173
FIG – Food & Gym Bar

 

Rocycle: in 3 kwartier herboren

Ook nieuw in de Kaatstraat is Rocycle, een sportief concept waarbij je op één van de meer dan zestig bikes in nog geen uur je hele lichaam traint en veel calorieën verbrandt. In een donkere ruimte en op up-tempo muziek. Omdat je ook je bovenlichaam traint, is deze workout nóg intensiever dan een normale spinningles. Een workout die werkt: volgens de eigenaren voel je je na afloop zowel lichamelijk als geestelijk als herboren. Sterker nog, volgens de website van Rocycle ben je dan ‘klaar om alles aan te pakken en stromen de endorfines door je lijf’.

Kaatstraat 59
https://rocyclestudios.com/

Fit For Free: je eigen sportroutine

Vlak om de hoek vind je Fit For Free, de sportschool waar je zeven dagen per week zowel individueel kan trainen  als kan meedoen aan één van de groepslessen: yoga en BodyBalance, FightFun en Zumba bijvoorbeeld. Je kan werken aan je conditie en aan je kracht en als je wilt met een persoonlijk trainingsadvies. Het Fit Start introductieprogramma is bedoeld voor de beginnende sporter. Je maakt zo kennis met alle fitnessapparatuur en je leert je eigen sportroutine op te bouwen. 

Westerdijk 2A
Fit For Free

 

Samen sportiever

Zoveel sportmogelijkheden in één straat biedt natuurlijk kansen. Dat vindt ook Niké Pieters, vestigingsmanager van Rocycle Utrecht: ‘Wij juichen het sportieve karakter van de Kaatstraat zeker toe. Door alle verschillende toffe sportconcepten is er voor ieder wat wils en hoe meer zielen hoe meer vreugd natuurlijk. Als er ideeën zijn voor samenwerking staan wij daar zeker voor open.’ Ook Synthia Stoffer, oprichter van Reflex Training en Europa’s beste vrouw in zelfverdedigingssport Krav Maga, ziet mogelijkheden. ‘Ik ben er heel blij mee. Mensen kunnen hier een sportschool kiezen die bij ze past en ik zie het wel zitten om eens met elkaar te kijken op welke manier we elkaar hierin kunnen versterken.’

Utrechtse Zaken is tot stand gekomen met financiële ondersteuning van het Ondernemersfonds Utrecht