Ondernemersverhalen pijlsweerd - oudenoord
Verhalen overzicht

uwmarktspecialist.nl

Webdeveloper met marktkennis

Bernard de Ronde (25) is niet zomaar webdeveloper. Hij is ook een fanatiek fan van markten en lanceerde daarom uwmarktspecialist.nl.

Datum: Jaargang 01 | Nummer 02
Tekst: Amanda Verdonk
Beeld: Nadine van den Berg

 
Delen
Bernard de Ronde

Waarom heb je ervoor gekozen eigen ondernemer te worden?
Ik ben een beetje koppig en neem graag mijn eigen beslissingen. Ik vind het leuk om een bedrijf beter te maken met een mooie website zodat het beter zijn klanten kan bedienen. En hoewel ik het een hele uitdaging vind om uwmarktspecialist.nl op te zetten, ben ik wel trots dat ik hiermee iets zelf opbouw.

Wat maakt uwmarktspecialist.nl uniek?
De voornaamste kracht is dat het één website is voor alle markten in Nederland. Een marktkraam is maar één winkel, maar bezoekers gaan niet naar slechts één kraampje. Met de website wil ik meer doen dan alleen maar algemene informatie geven over locatie, data en openingstijden. Bezoekers kunnen zich aanmelden op de website en hun favoriete markten aangeven. Dan ontvangen ze daar aanbiedingen van. Ook willen we samen met de ondernemers winacties gaan organiseren. De eerste proef is gestart in Almere, sinds september staan daar de eerste kramen online.

Waar komt je interesse voor markten vandaan?
Ik heb zelf vanaf mijn zeventiende op de markt in Almere gewerkt, bij een hele grote groente- en fruitkraam waar je met een mandje naar binnen gaat en bij de kassa afrekent. Ik vond het heel leuk om met mensen in contact te zijn. Markten hebben altijd veel last van ups en downs qua omzet en bezoekersaantallen en ze zijn online slecht te vinden, vandaar dit initiatief.

Wat wil je over vijf jaar bereikt hebben?
Dan hoop ik dat de meeste markten zich hebben aangesloten. Er zijn er nu duizend in Nederland. De website (en dan hopelijk ook de app) bieden meer informatie over de producten die er te koop zijn, maar ook extra’s zoals recepten. De website is dan een verlengstuk van de markt. De manier waarop marktkooplui bezoekers overtuigen om iets te kopen, vind ik bijzonder. Dat heeft meer kracht dan alleen een online aanbieding. En daarom geloof ik dat markten zullen blijven bestaan.

Waarom koos je voor een werkplek in De Klompenfabriek?
Het zit om de hoek van mijn huis en het is niet zo formeel. Het is een oude fabriek, en daardoor is het geen doorsnee kantoor. Ik vind het wel fijn om een aparte werkplek te hebben, want ik wil niet ontspannen én werken op dezelfde bank.

Wat is jouw favoriete plek in Oudenoord - Pijlsweerd?
De nieuwe A&J Bakery aan de Amsterdamsestraatweg. Lekker brood, en ik vind het leuk dat je kan zien dat ze achter de balie zelf het brood maken. En ik geniet ook vaak van een ontbijtje bij Gys op zondag.

Wat is jouw ultieme tip voor ondernemers?
Ondernemen is een proces. Als je een idee hebt kun je wel plannen hoe de hele cyclus er uit komt te zien, maar dan kom je erachter dat het al vanaf stap 1 anders verloopt. Bijvoorbeeld als de eindgebruiker zegt dat het niet is wat hij zoekt. Je moet dus niet teveel vasthouden aan je plan.

Utrechtse Zaken is tot stand gekomen met financiële ondersteuning van het Ondernemersfonds Utrecht