Ondernemersverhalen pijlsweerd - oudenoord
Verhalen overzicht

GOEDE KOFFIE, STERKE WIFI

WARM WELKOM VOOR KANTOORLOZE ZZP’ER

Ben je op zoek naar een werkplek buiten de deur? Dan ben je beslist niet de enige. Gelukkig zijn er steeds meer bedrijven en instellingen die hun deur openzetten voor de ‘kantoorloze zelfstandige’. Van flexplekken tot je eigen vaste werkplek. Ook in de Utrechtse buurt Pijlsweerd-Oudenoord zijn er prima plekken waar je als zzp’er je laptop kan openklappen.

Datum: 26 juli 2019
Tekst: Peter Bronsgeest
Beeld: Nadine van den Berg | Bureau O | Het Huis Utrecht | Karibu Café

 
Delen
[Karibu Café]
Karibu Café

‘Ook in Pijlsweerd zijn er prima plekken waar je je laptop kan openklappen...’

Of je nu zzp’er bent of om een andere reden buiten de deur wilt werken: je kan op steeds meer plekken in Pijlsweerd-Oudenoord terecht voor een werkplek die bij je past. Bij horeca-ondernemers, die overdag wel wat extra klandizie kunnen gebruiken. Bij vastgoedondernemers, die nieuwe kansen zien voor leegstaande kantoorruimtes. En bij creatieve broedplaatsen, waar je als zzp’er nog meer kleur geeft aan de vaak al bonte mix van gebruikers. Utrechtse Zaken maakte een rondgang door de buurt en zet de mogelijkheden voor je op een rij.

 

O-Plek | Pakhuis 1
O-Plek | Pakhuis 8


O-Plek: met je laptop naast een latte

O-Plek bijvoorbeeld. Op de hoek van de Amsterdamsestraatweg en de Weerdsingel WZ vind je niet alleen flexplekken, maar ook mooie vergaderruimtes, die je per uur kan boeken voor je brainstormsessies, vergaderingen of presentaties. En omdat hier ook O-Café huist, kan je daarbij genieten van ‘pittige espresso’s, romige cappuccino’s en een gezonde lunch’. Oók op het terras!

Weerdsingel WZ 8, 3513 BA Utrecht
O-plek

 

Het Huis Utrecht: lekker werken in een losse sfeer

Even verderop, bij Het Huis Utrecht, ben je welkom bij De Werkplek. De beneden- en bovenfoyer bieden elke dag ruimte aan verdwaalde flexers, maar ook aan gezellige buurtbewoners en stadsgenoten. Werken en netwerken in een losse sfeer dus. Er worden regelmatig netwerkevents, inspiratiesessies en borrels georganiseerd. Wil je liever alleen werken, kan je er ruimte op kantoor huren. Er zijn ook vergaderruimtes te huur.

Boorstraat 107, 3513 SE Utrecht
Het Huis Utrecht: flexwerkplekken
Het Huis Utrecht: werkplekken

Steeds meer zzp’ers
Werknomaden worden ze wel genoemd: zzp’ers of freelancers zonder eigen kantoor. Ze zijn op zoek naar een plek met goede koffie, sterke wifi en misschien wel een paar soortgenoten, om te netwerken of om die pot voetbal van gisteravond te kunnen nabespreken. En het worden er steeds meer. In 2003 waren het er nog ruim 630 duizend, maar volgens het CBS telde ons land op 1 januari van dit jaar al maar liefst 1.237.734 zelfstandigen zonder personeel.

Poes op het toetsenbord
Ze beginnen vaak thuis, maar huilende kinderen, een volle wasmand en de poes op het toetsenbord zijn niet altijd even goed voor de productiviteit. Uit een onderzoek van ZZP Barometer blijkt dat bijna een kwart van de zzp’ers wel eens werkt in een horeca-gelegenheid en dat ruim 20 % zijn weg vindt naar een flexwerk-plek. Jongeren zijn hierbij oververtegenwoordigd. En als je ook de zzp’ers meerekent die op locatie bij een opdrachtgever werken, werkt zelfs 85% van de zzp’ers wel eens buitenshuis.

Karibu tuin

Karibu Café: ruimte voor digital nomads

Ook bij LOU Oudenoord kan je prima flexwerken: in het voormalige Concordiagebouw vind je op de begane grond Karibu Café, een ‘urban jungle’ met hapjes en drankjes. Er is een speciale ‘digital nomad-hoek’, waar je rustig je uren kan maken, én er is een binnentuin. Zoek je meer privacy, biedt LOU Oudenoord mogelijkheden om in hetzelfde pand je eigen kantoorruimte te huren.

Oudenoord 330, 3513 EX Utrecht
Karibu Café

 

Ekko: vaste werkplekken

EKKO: prachtplek boven poppodium

Wil je wel een vaste plek, maar geen eigen kantoor? Dan is de Voorkamer van EKKO wat voor jou. Je eigen werkplek in een sfeervolle ruimte, met uitzicht op de gracht en boven het bekende Utrechtse poppodium aan de Bemuurde Weerd. Er heerst een ongedwongen sfeer en er wordt met elkaar geluncht.

Bemuurde Weerd WZ 3 3513 BH  Utrecht
EKKO: werkplekken

 

Klompenfabriek: monument vol talent

Over vaste plekken gesproken: verborgen achter de huizen van de Weerdsingel WZ ligt De Klompenfabriek. In dit monumentale pand mét schoorsteen werkt al vele jaren een veertigtal zzp’ers in verschillende authentieke kantoorruimtes. Met goede wifi en in een persoonlijke sfeer. Er wordt gezamenlijk geluncht, binnen óf op het eigen dakterras, verscholen tussen het groen. En wil je overleggen, dan gebruik je één van de vergaderruimtes. Er is regelmatig plek voor nieuwe gezichten.

Weerdsingel WZ 33A 3513 BC  Utrecht
De Klompenfabriek

De Klompenfabriek, binnentuin
Werkplekken De Klompenfabriek

 

 

Utrechtse Zaken is tot stand gekomen met financiële ondersteuning van het Ondernemersfonds Utrecht